Autentificare

Înregistrare

3 cărţi de bucate pe care orice începător trebuie să le ţină în bucătărie

Să găteşti este o artă care se poate descrie în mii de pagini. Parcă îţi este şi frică să iei din frigider oul acela şi să îl spargi în tigaie. Oare tigaia să fie încinsă sau nu? Dar ce fel de tigaie? Şi pui sarea la început sau la sfârşit? Dar uleiul… parcă nu face bine la sănătate. Mai ales prăjit…Aşa că dai fugă la un magazin şi îţi iei un semipreparat.

Frică ceeaza un cerc vicios şi stai şi salivezi pe marginea a ceea ce ai fi putut să faci, dar nu te mai apuci odată. Ca să depăşim această frică vă propun 3 cărţi.

Prima este cea mai cunoscută carte de bucate de la noi: Carte de bucate Sanda Marin

Carte de bucate Sanda Marin.

Carte de bucate Sanda Marin.

De ce o propun? Pentru că mamele noastre au gătit după ea atunci când noi eram copii. Pentru că vom recunoaşte imediat gustul. Pentru că nimic nu ni se va părea dubios sau complicat. Pentru că este ca şi cum am găti având-o pe mama lângă noi, în bucătărie.

Desigur că acum au apărut fel de fel de reţete mai simandicoase. Dar nu neapărat mai sănătoase, în ciuda modului în care se recomanda. Pentru că mâncarea cea mai sănătoasă este cea culeasă din curtea bunicii şi făcută fără scurtături moderne în bucătăria mamei.

Vă propun ultima ediţie, cea editata excepţional de Humanitas. Are 1500 de reţete clare, uşor de urmărit şi care nu vă cer cine ştie ce aparatura modernă. O gasiti aici.

A doua carte vine, de la cine altul?, decât guru modern în gătit, Jamie Oliver: Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun

Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun

Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun

Este o carte care se adresează fricilor moderne născute dintr-o ofertă prea mare de instrumente culinare şi alimente aflate la dispoziţie. Nu mai apucam să gătim pentru că ne omoară deciziile pe care trebuie să le luăm înainte de a face ceva.

Jamie Oliver în această carte ne sare în ajutor – ne spune ce trebuie să avem în bucătărie, ne ajută să alegem corect ingredientele necesare şi apoi ne pune la treabă dându-ne reţete uşor de urmărit de către oricine.

Şi, în plus, suntem 100% de acord cu punctul său de vedere
„Şi ştiţi ceva? De vreme ce oricum o să mâncaţi de trei ori pe zi tot restul vieţii dumneavoastră, poate n-ar fi rău să învăţaţi să gătiţi bine şi cu plăcere! Aşa că suflecaţi-vă mânecile şi lăsaţi-mă să vă ajut.”
O gasiti aici.

 

A treia carte va introduce în forţă în curentul modern pentru o masă sănătoasă: Reţete vegane fără foc, de Ligia Pop

Reţete vegane fără foc, de Ligia Pop

Reţete vegane fără foc, de Ligia Pop

Pentru că ne pasă de sănătatea noastră, pentru că uneori nu avem chef să dăm drumul la aragaz şi pentru că unele preparate vegane sunt atât de bune la gust încât vor deveni favoritele noastre de acum înainte.

Cartea este un best seller şi a fost editată de mai multe de la apariţia sa, în 2010 şi de fiecare dată stocul a fost epuizat. Şi autoarea, Ligia Pop este foarte cunoscută şi vocală în încercarea sa de a convinge cât mai multă lume să adopte un stil culinar mai sănătos. Ea inventează în permanenţă noi şi noi reţete care îţi lasă gura apă.
O gasiti aici.

, , , ,