Autentificare

Înregistrare

3 supe crema delicioase, de primavara

La fiecare inceput de primavara, revigorarea organismului dupa anotimpul rece este binevenita. Cura cu smoothie-uri, exercitiile fizice regulate sau pur si simplu o alimentatie mult mai echilibrata, bogata in substante nutritive sunt doar cateva dintre solutiile ce fac minuni.

Si, cum de cateva zile ne aflam si in Postul Pastelui, ar fi indicat sa includem in dieta zilnica supe usoare, vitaminizante, care sa ne redea energie si bunadispozitie. Nu uita ca astenia de primavara bate la usa, iar metodele prin care o poti combate nu sunt deloc de neglijat.

Iata mai jos 3 supe crema delicioase, de primavara, pe care le poti consuma si in timpul Postului.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente: 1 avocado, 1 rosie, 1 cana apa fierbinte, 1 ardei, 6-7 ciuperci, 1 catel usturoi, sucul de la ½ grapefruit, busuioc tocat, sare dupa gust.

Amesteca intr-un blender avocado, sucul de grapefruit, usturoiul si apa fierbinte. Adauga apoi ciupercile taiate felii, ardeiul, rosia, ceapa, sarea si busuiocul. Amesteca bine. Supa crema poate fi realizata atat raw, din legume crude, cat si fierte in prealabil.

Supa Pesto

Ingrediente: ½ cana de seminte de pin sau migdale decojite (lasate la inmuiat peste noapte si apoi clatite bine), 10 rosii coapte, patrunjel, o bucatica de ghimbir proaspat, maruntit, 1 avocado feliat, zeama de la 2 lamai, 2 cepe micute.

Amesteca toate ingredientele in blender si mixeaza pana ce compozitia devine crema. Orneaza cu cateva frunze de patrunjel.

Supa crema de conopida     

Ingrediente: 1 conopida (daca doresti, poti folosi broccoli), 1 radacina de telina, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita chimen macinat, piper dupa gust, cateva frunze de patrunjel.

Desfa conopida in buchetele si asaza-le intr-o cratita mai mare. Feliaza telina, morcovul, ceapa si usturoiul si adauga-le si pe ele in cratita. Condimenteaza dupa preferinta si lasa-le sa fiarba pana cand legumele sunt moi.

Lasa-le sa se raceasca inainte de a le da prin blender. Daca supa ti se pare prea groasa, adauga un pic din apa in care au fiert legumele. Orneaza cu patrunjel.