Autentificare

Înregistrare

7 motive pentru care sa consumi cirese

Ciresele, bune pentru creier. Melatonina, polifenolii si antocianinele au dovedit efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Toate trei protejeaza celulele creierului de stresul oxidativ si pot juca un rol în prevenirea demenţei. Daca savurezi o ceasca de museţel si simţi ca nu este suficient pentru a-ţi induce somnul odihnitor, încearca sa bei un suc de cirese înainte de culcare. Doua linguri de suc ​​de cirese pot fi la fel de eficiente ca un supliment de melatonina.

Ciresele, bune la prevenirea cancerului. Antocianinele din cirese au dovedit un efect de diminuare a celulelor canceroase si de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat ca reduc ritmul de crestere a celulelor de cancer la colon.
Antioxidanţii puternici ajuta la lupta împotriva radicalilor liberi din organism. De asemenea,ajuta la menţinerea celulelor canceroase sub control.

Ciresele au efecte antiinflamatoare. Antocianinele reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu menţiunea ca cele din cirese nu prezinta si efecte adverse.