Autentificare

Înregistrare

Beneficiile consumului de varză murată. Plus reţete.

Găsim varza tot timpul anului şi nu este de mirare că este unul din alimentele preferate ale romanilor, având importante calităţi antioxidante şi antiinflamatoare la un preţ foarte convenabil.

Iar iarnă, în plus, avem la dispoziţie şi varza murată. Ia îşi păstrează bine calităţile nutriţionale pe care le are în stare proaspătă. Şi câştigă în plus, prin procesul de fermentaţie săruri minerale, fermenţi şi enzime. Varza murată este o foarte bună sursă de vitamina C. Iar dacă o consumăm crudă, fără să o fierbem, este un tratament recomandar de doctori contra ulcerului. Este utilă şi dacă vrem să ne reglem tranzitul intestinal, aşa că nu este de mirare că simţim nevoia să o consumăm atunci când mâncăm alimente greu de digerat.

În plus, varza murată stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul. Aşa că este adesea recomandată în curele de slăbire. Cum putem consuma varza murată. Cele mai apreciate rețete:

Salată

Salata de varza murata

Aperitiv

Placinta cu varza

Ciorbă cu carne afumată

Ciorba cu varza si carne afumata

Varză călită, reţetă de post

Varza calita

Varză călită, cu ciolan

Varza calita cu ciolan

Facebook Comments

, , ,

Lasă un răspuns