Autentificare

Înregistrare

Bunătăţi de toamnă

Tocmai s-a deschis sezonul mirodeniilor, fructelor şi legumelor bine coapte. Dai faţă în faţă cu vremea rece de afară, iar când ajungi la căldură nu-ţi stă gândul decât la ceaiuri şi mâncăruri calde. Cel puţin, noi aşa suntem! Iar pentru a-ţi uşura munca am strâns câteva din favoritele noastre numai şi numai pentru voi.

Punch cu mere de toamnă

Punch de mere.

Punch de mere. Sursa foto

 

 

 

Nimic mai simplu! Nu trebuie decât să combini ingredientele de mai jos într-un bol de sticlă şi să serveşti cu poftă câte un pahar alături de cei dragi. Enjoy!

 

Ingrediente:

500ml Cidru de mere

300ml Burbon

2 linguri Sirop de cuişoare

200ml Fesh de lămâie

Feliile dintr-un măr

 

 

 

 

 

Varză de Brussels cu mere şi bacon

Varză de Brussels cu mere şi bacon (Sursa imag: backtoherroots.com)

Varză de Brussels cu mere şi bacon. foto backtoherroots.com

Este una dintre cele mai simple reţete şi perfectă atât ca masă de prânz, dar şi cină. Tot ce trebuie să faci e să tai ingredientele, le pui într-o tavă în cuptorul preîncălzit, le laşi la foc timp de 10-15 minute şi Voila!

Ingrediente:

600 g varză brussele, tăiate pe jumătate

1 măr mare

8 felii de bacon tăiate

1/4 cană ulei de măsline

2 linguri sirop arţar

1 lingură oţet balsamic

Sare, piper, după gust

 

Conopidă învelită în parmezan

Conopidă învelită în parmezan (Sursa imag: bonappetit.com)

Conopidă învelită în parmezan. Sursa foto bonappetit.com

Ingrediente:

1 conopidă, tăiată bucăţi

1 ceapă medie, feliată

4 fire de rozmarin

4 căţei de usturoi, în coajă

3 linguri de ulei de măsline

Sare şi piper, după gust

½ cană parmezan

Într-o oală, puneţi conopida şi o lăsaţi la un prim clocot. Pregătiţi ceapa şi usturoiul într-o tavă, adăugaţi şi conopida fiartă, presăraţi condimentele, uleiul şi parmezanul, amestecaţi-le şi apoi lăsaţi-le în cuptorul preîncins pentru 10-15 minute.

Mousse de dovleac

Mousse de dovleac (Sursa imag: countryliving.com)

Mousse de dovleac. Sursa foto countryliving.com

Ingrediente:

3 căni de smântână

1 jumatate cană piuree dovleac

1 lingură extract vanilie

1 linguriţă scorţişoară măcinată

1/2 linguriţă ghimbir măcinat

puţină sare

1 jumătate borcan de cremă de marshmallow

3 linguri de rom

Folosind un mixer, transformă smântâna în frişcă. Pune în jur de două căni la frigider, pe care să le foloseşti pentru decor.

Într-un bol mai mare amestecă piureul de dovleac, vanilia, scorţişoara, ghimbirul şi sarea.

Într-un bol de sticlă, pune un strat de amestec de dovleac, apoi unul de cremă de marshmallow, urmat de frişcă. Continuă până ai umplut recipientul. Pune-l o perioadă la frigider. Poftă mare!

, ,