Cateva reguli privind consumul de fructe de mare

Fructe de mare cu sos de lamaie

Fructele de mare sunt o foarte buna sursa de nutrienti pentru organism. Ele se impart in doua grupe:
Moluste: scoici,stridii, midii
Crustacee: creveti, crabi, homari, languste

Fructele de mare sunt alimente foarte perisabile. Ele ar trebui sa fie mancate chiar in ziua in care sunt culese. Altfel, se pot consuma congelate, pana la 2 luni de la data congelarii. Prin urmare, daca le cumparam trebuie sa le gatim in aceeasi zi.

Pizza cu fructe de mare

Scoicile si stridiile pot sa fie consumate daca provin din ape nepoluate. Este recomandat sa nu le culegi de pe plaja daca nu stii sigur ca sunt comestibile. Trebuie, prin urmare, ca intotdeauna sa cumparam fructe de mare din surse sigure.

Scoici à la provençale

Cochiliile trebuiesc frecate intotdeauna bine in apa curata inainte de a le folosi.

Midiile, stridiile si scoicile trebuie sa aiba valvele bine inchise. Daca sunt deschise se pot incerca cu un cutit si daca nu se inchid atunci se arunca. Dupa preparare ar trebui sa aiba valvele deschise. Daca raman inchise atunci se arunca.

Paste cu midii. Reteta in imagini.

Homarii nu trebuie sa aiba un miros pronuntat de peste. Daca se intampla asta nu ii mancati.

Cozi de homar si sushi cu somon

Unele persoane pot sa aiba alergii la fructele de mare. Daca se intampla asta atunci evitati sa le consumati.