Autentificare

Înregistrare

Ce le spunem copiilor pentru a alege alimentele sanatoase

Orice parinte stie ca obiceiurile alimentare sanatoase se formeaza inca din copilarie. Tocmai de aceea, parintii recurg la tot felul de trucuri pentru a-i convinge pe cei mici sa aleaga un fruct in locul ciocolatei sau un iaurt in locul sandviciului cu salam.

Pentru a-si atinge scopul, modalitatea in care este prezentat un anume produs este si ea foarte importanta. Daca pana acum se credea ca argumentele solide si complexe sunt de preferat, iata ca un nou studiu publicat in Journal of Consumer Research si citat de site-ul Breakingnews.ie vine sa contrazica aceasta opinie.

Copilul vegetarian – Elena Pridie

Asadar, se pare ca cei mici nu vor manca mai mult spanac daca le amintesti de Popey Marinarul si le spui ca doar mancand spanac vor fi mai puternici. Copiii nu vor fi incantati nici de ideea de a avea o vedere mai buna in urma consumului de morcovi si asta pentru ca toate aceste argumente ii vor convinge ca acele alimente, desi sanatoase, nu sunt si gustoase.

Studiul respectiv a inclus 270 de copii cu varsta prescolara, carora li s-au citit diverse povesti al caror personaj principal era o fetita. Acesteia i se ofereau mai multe alimente, asociindu-le cu diverse mesaje – ca sunt sanatoase, gustoase sau pur si simplu nu se transmitea nicio astfel de informatie.

Specialistii au studiat comportamentul si alimentatia copiilor dupa fiecare poveste si au ajuns la concluzia ca cei mici ajungeau sa evite produsele despre care aflasera ca ar putea fi sanatoase. In schimb, optau pentru cele prezentate drept gustoase sau pentru cele neasociate niciunui mesaj.

Retete pentru alimentatia copilului – Tiziana Valpiana si Matilde Parona

Potrivit cercetatorilor, atunci cand mancarea este prezentata ca un instrument, ca un scop in sine, copiii trag concluzia ca nu ar putea fi si sanatoasa si gustoasa, asadar il evita.

Solutia cea mai buna atunci cand vrei ca cei mici sa opteze pentru o alimentatie variata si benefica lor, ar fi aceea de a le transmite cel mult faptul ca respectivul produs este delicios, fara alte completari suplimentare.

Ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unui copil – 6 alimente recomandate