Autentificare

Înregistrare

Cum ajută alimentele fermentate organismul

Probabil că ai auzit şi tu că este sănătos să mănânci iaurt şi să bei borş. La fel de bine este şi să mănânci varza sau castraveţi muraţi. De ce? Pentru că aceste alimente sunt bogate în probiotice şi îmbunătăţesc flora intestinală.

Haideţi să vedem care sunt cele mai mari avantaje pe care le ai dacă consumi alimente fermentate

1. Alimentele fermentate îmbunătăţesc digestia
Alimentele fermentate sunt un fel de produse predigerate. Ceea ce înseamnă că sunt uşor de digerat, iar corpul poate absorbi lesne nutrienţii din ele.

2. Fermentaţia îmbunătăţeşte nivelul nutrienţilor din alimente
Nu doar că nutrienţii sunt mai uşor absorbiţi din ele însă studiile au demonstrat că lactatele fermentate furnizează mai multe vitamine decât laptele obişnuit. De asemenea, legumele, fructele, fasolea şi cerealele au mai mulţi nutrienţi după fermentaţie.

3. Fermentaţia ajuta, totodată, la eliminarea antinutrientilor
Prin fermentaţie se elimină acidul fitic care există în cereale, fasole, mazăre, seminţe, nuci şi alune. Reducerea nivelului de acid fitic uşurează absorbţia de minerale astfel că şi tranzitul intestinal se face mai rapid.

Câteva alimente fermentate pe care le poţi face acasă
Iaurt

Cum faci iaurt acasă

Borş

Beneficiile borsului din tarate de grau si cum se prepara borsul de casa

Murături

Trei pasi pentru a pune muraturile de toamna

Despre alte alimente fermentate, foarte des folosite în alte ţări, poţi citi pe sfatulparintilor.ro

Facebook Comments

, , , ,

Lasă un răspuns