Autentificare

Înregistrare

Cum putem prepara carnati de casa

In ceea ce priveste boiaua caut mereu ca aceasta sa fie puternic aromata, pentru ca fara ea gustul si culoare carnatilor nu este aceeasi.

Mod de preparare carnati de casa

A doua zi ne apucam de pregatit carnatii. Am luat carnea si am tocat-o am dat-o prin sita cu gauri mari a aparatului de tocat,  intr-un lighean mare.  Carnea trebuie sa fie foarte rece.

Intre timp am cantarit toate condimentele. Condimentele le amestec bine de tot cu sarea  pentru a  impiedica formarea de cocoloase.Treptat adaugam  in carne condimentele, iar carnea se framanta cel putin o ora. Daca luam in pumn carne si intoarcem palma in jos, carnea trebuie sa stea un pic lipita de palma si sa fie fara cocoloase. Adaugam usturoiul macinat, alternativ cu condimentele. In final se adauga zaharul.

Pentru cei care doresc sa testeze  gustul si aroma carnii pot forma mici chiftele si prajirea lor in tigaie. Supunem la vot daca e destul de usturoiat, piperat sau sarat.

Intre timp se curata matele. Folosim mate de porc din comert, curatate si sarate. Se spala si se curata cu apa rece. Dau drumul la jet mic la apa rece si tin fiecare bucata de mat sub jet pana sa se umple cu apa. Asa verificam daca vreun mat e rupt sau gaurit.

Pregatesc matele spalate pe o tava, sa fie la indemana cand incepem umplerea.