Autentificare

Înregistrare

Cum putem tine colesterolul sub control

Si daca au trecut si sarbatorile de iarna si incepem sa ne mai gandim si la sanatatea noastra, ne-am gandit sa vorbim un pic despre colesterol.

Din ce in ce, mai multe persoane sufera de pe urma unui colesterol ridicat, chiar si in randul tinerilor. Nu de putine ori, intalnim persoane care desi nu consuma alimente bogate in grasimi, au o problema cu colesterol. Haideti sa vedem impreuna, ce alimente ar trebui sa consumam pentru a ne putea ajuta un pic organismul.

Fasole. Numita si „carnea saracului“, fasolea este cea mai valoroasa sursa de proteine vegetale. Aceasta contine calciu, fier si fibre solubile care scad colesterolul din sange, fiind  digerata  intr-un timp mai indelungat, te ajuta sa te simti plin mai mult timp dupa o masa.

Ovaz. O modalitate usoara de a incepe procesul de scadere a colesterolului este de a alege fulgii de ovaz sau cerealele pe baza de ovaz la micul dejun.

Nuci. Consumul de migdale, nuci, alune si alte fructe cu coaja lemnoasa este bun pentru inima, arata numeroase studii. Mananca 56 de grame de nuci si poti reduce LDL-colesterolul cu aproapre 5%.

Peste gras. Consuma de peste de 2-3 ori pe saptamana pentru a ajuta la scaderea LDL-colesterolului, prin stimularea grasimilor saturate si prin livrarea grasimilor omega-3. Acizii grasi esentiali omega-3 reduc trigliceridele din sange si protejeaza inima.

Soia. Produsele pe baza de soia contin estrogeni vegetali si bioflavonoide care protejeaza impotriva bolilor de inima si reduc colesterolul din sange.