Autentificare

Înregistrare

Cum sa fierbe corect broccoli

Il taiem direct sub flori, sa fie buchetele mici. Asa am taiat toate buchetele de pe tulpina de broccoli. Cand apa fierbe intens, adaugam sarea. Se va face un fel de spuma activa care in 2-3 secunde dispare. Acest procedeu este pentru a scoate oxigenul din apaastfel legumle isi vor pastra mai bine vitaminele la fiert.

Punem broccoli in apa si lasam la foc mare pana incepe sa fiarba.Cum incepe sa fiarba lasam focul mic si il lasam la fiert 2-3 minute. Broccoli congelat il vom lasa la fiert doar 1 minut, pentru ca este deja prefiert.

Dupa timpul indicat  de fierbere scoatemlegumele din apa cu o spumiera sau lingura. Le trecem imediat in bolul cu apa rece si lasam acolo 5-10 minute. Asta se face pentru a opri rapid procesul de fierbere si legumele sa ramana crocante si gustoase.

Daca avem mai multe legume si putina apa rece, o schimbam de 2-3 ori pentru ca legumele sa se raceasca repede.  Apoi le scoatem intr-o sita si lasam sa se scurga bine de apa, pana la servire.

Broccoli  va avea o culoare de verde intens viu, structura ferma si crocanta si un gust foarte bun.Pentru un pic de savoare topiti un pic de unt in care ati pus zeama de la o lamaie si stropiti broccoli cu acest sos. Daca doriti mai adaugati in sos un pic de sare sau puneti pete broccoli un pic de parmezan ras.

Pofta buna!