Autentificare

Înregistrare

Cum se pastreaza verdeturile proaspete cat mai mult timp

Parca niciodata nu mancam mai multe verdeturi decat in perioada primaverii. Probabil pentru ca le-am simtit lipsa o perioada indelungata. Asa ca mergem la piata si aducem acasa cel putin o sacosa intreaga. Iar de aici vine partea dificila. De mancat nu putem sa le mancam pe toata odata. Si am vrea sa le mai avem si zilele urmatoare. Cum le pastram?

Spalarea verdeturilor
Poate ca ar fi indicat sa le speli chiar inainte de a le manca, dar trebuie sa fim onesti cu noi insine: de cate ori am ales sa nu mai mancam salata pentru ca nu mai vroiam sa stam sa o spalam?
Asa ca, adesea cea mai buna optiune este sa le spalam chiar in momentul in care ajungem acasa de la piata. Este adevarat, asa mai pierdem o jumatate de ora, insa ne asiguram ca atunci cand vom vrea frunze verzi vor fi la dispozitia noastra.

Uscarea verdeturilor
Sa speli frunzele este la fel de important ca si sa le speli. Daca le pastrezi cu apa pe ele vor deveni ca o mazga, mult prea scarboase ca sa mai poata sa fie mancate. Cel mai bine este sa folosesti un uscator de salata. Nu este deloc o achizitie inutila care doar iti ocupa spatiul in bucatarie. Sau poti chiar sa o faci cu un prosop de bucatarie.

Pastrarea verdeturilor
Daca stii ca nu trebuie sa pastrezi multa vreme verdeturile atunci le poti pune relaxat si intr-o punga de plastic. Daca insa vrei sa te tina mai mult, atunci este bine sa le pui intr-o cutie etansa si cu servetele de hartie intre straturi. Daca nu ai cutii atunci poti folosi chiar cutiile in care se comercializeaza uneori la supermarket frunzele de rucola, baby spanac sau altele.