Autentificare

Înregistrare

Cum tinem virozele si racelile la distanta?

E sezonul virozelor, racelilor si toti ne intrebam ce putem sa facem pentru a le ocolii. Am o veste buna si una proasta. Daca copiii sau dumneavoastra mergeti prin colectivitati, este aproape imposibil sa le tineti la distanta dar, totusi daca mancati sanatos aveti  mai multe sanse sa nu stati foarte mult in pat si chiar sa nu va imbolnaviti.

Potrivit specialistilor, sistemul imunitar poate fi intarit cu o serie de alimente bogate in vitamine si minerale. Pe primul loc se afla  fructele si legumele care contin vitamine si nutrienti cu rol in stimularea si intarirea sistemului imunitar. Acestea nu sunt insa sigurele alimente care protejeaza organismul impotriva imbolnavirii.

Iaurtul, mierea, pestele, usturoiul sau ceapa se regasesc pe lista alimentelor recomandate de medici in sezonul rece.  Sunt alimente pe care le putem consuma pentru a ajuta organismul sa se protejeze impotriva virusurilor sau pentru a lupta impotriva racelilor sau virozelor deja instalate.

Alimente pentru a tine gripa departe

Daca ne referim la minerale, atunci vorbim de zinc si seleniu cu rol in intarirea sistemului imunitar ajuta si ele la stimulare puterii de lupta a organismului impotriva infectiilor.

Consumul de iaurt bogat in probiotice ajuta la imbunatatirea functiei sistemului imunitar si reducerea simptomelor de raceala. 

Fructele si legumele bogate in vitamina C si antioxidanti sunt aliati de nadejde in lupta cu virozele si bolile specifice sezonului rece. Specialistii recomanda consumul de portocale, lamai, grepfruit sau mandarine, atat in perioada de boala, cat si preventiv pentru a tine virusii la distanta. Legumele  proaspete sunt indicate mai ales cand boala s-a instalat, datorita continutului de antioxidanti care stimuleaza functia imunitara. Sa nu uitam si de ardeiul iute  care contine capsaicina care are proprietatea de a fluidiza mucusul in raceli si de ghimbir care are calitati antiinflamatorii si ajuta organismul sa se refaca mai repede.
Va dorim multa sanatate!