Autentificare

Înregistrare

Cursuri de arta culinara – Februarie 2013

Arta culinara reprezinta pentru multi o adevarata pasiune. Preparatele traditionale, exotice sau sofisticate, combinatiile alimentare sanatoase si cele mai noi trenduri din acest domeniu – toate pot fi deprinse din tutoriale, workshopuri sau cursurile de cooking organizate tot mai des si la noi.

Daca esti pasionat de gastronomie, vrei sa iti surprinzi prietenii sau cauti doar o modalitate distractiva si utila de a-ti petrece timpul liber, citeste mai jos cateva din cursurile de arta culinara ce vor avea loc in luna februarie a acestui an.

Societe Gourmet – Primii pasi in India, 2 februarie 2013, ora 14.00 (copii cu varsta minima 6 ani)

Societe Gourmet este binecunoscuta pentru cursurile si workshopurile pe care le organizeaza, avandu-l ca chef principal pe Daniel Wendorf. De altfel, Societe Gourmet organizeaza periodic si teamcooking, teambuiling culinar si diverse cursuri de arta culinara.

“Primii pasi in India” este un curs destinat copiilor cu varsta minima 6 ani, obiectivul principal fiind prepararea unor feluri de mancare traditionale, Curry de pui cu fructe uscate si chapati (paine subtire indiana). Mai multe detalii despre cursurile organizate de Societe Gourmet poti afla si de pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/SG.CookingClasses

Societe Gourmet – Orient Express, 3 februarie 2013, ora 14.00

Cu siguranta ai incercat cel putin o data aromele exotice ale bucatariei orientale. Acum, ai putea stapini si tu tehnicile si secretele acestei lumi misterioase. In cadrul cursului “Orient Express”, vei invata sa gatesti trei feluri clasice, pe care le poti combina apoi cu alte ingrediente sau preparate, dupa cum iti dicteaza imaginatia.

La sfarsitul cursului vei sti sa prepari Falafel si Sos de Iaurt cu Menta, Curry de Miel, Couscous si Chutney de Mango si Baclava.

Societe Gourmet – Gradina Afroditei, 10 februarie 2013, ora 14.00

In apropiere de Valentine’s Day nu ar trebui sa ratezi acest curs. Fie pentru a-i face o surpriza partenerului tau, fie pentru a-l oferi cadou. Meniul pentru cina organizata de Ziua Indragostitilor cuprinde Salata de alge cu stridii, Pesmeti de secara si Inghetata de stridii, Ravioli cerneala de sepie cu homar in sos de crustacee, Moelleux au Chocolat cu ardei iute si fructul pasiunii.

Societe Gourmet – Elegant Frantuzesc, 17 februarie 2013, ora 14.00

Preparatele frantuzesti sunt printre cele mai sofisticate, asa ca invata sa gatesti Crocheta de usturoi, ardei gras copt si sare de mare afumata, Antricot de Vita gratinat cu crusta de ierburi, tarta de cartofi  si praz cu sos brun si Mille-Feuille de Portocale cu prune marinate si crema de mascarpone.

Societe Gourmet – Asia Mix, 24 februarie 2013, ora 14.00

Preparatele traditionale asiatice sunt dintre cele mai neobisnuite, combinand ingrediente aparent contrastante. Rezultatul, insa, este unul surprinzator. In cadrul acestui curs vei afla secretele unor mancaruri precum Supa de morcovi cu ghimbir, Banana in aluat din vin de orez, Piept de rata barbarie marinat in ceai verde, Bere bruna cu rulouri de primavara, Wan Tan cu Ananas Marina sau Inghetata de Lemongrass.

Danyelle, International Chef Freelancer – Curs de Valentine’s Day, 10 februarie, ora 20.00

Maestrul bucatar Dan Erbarescu iti va dezvalui cateva dintre secretele preparatelor destinate acestei zile speciale.

Fundatia Calea Victoriei – Curs de Protocol si Bune Maniere, in fiecare zi de miercuri a lunii februarie

Si, pentru ca trebuie sa cunoastem protocolul in diverse situatii, iti propunem si acest curs general, prin intermediul caruia vei afla inclusiv bunele maniere in cadrul meselor festive.

Facebook Comments

Lasă un răspuns