Experiente culinare, Restaurantul Mozzafiatto

Ce am degustat?

Paste de casa cu trufe negre si parmezan

 

Paste de casa, cu trufe negre de sezon si parmezan maturat de 30 ani. Delicioase! Desi portia mi s-a parut mica, dupa ce am inceput sa mananc mi-am dat seama ca erau foarte satioase. Trufele, erau aromate, crema de parmezan nu mai spun… Toate ingredientele pentru un preparat delicios. Genul  acela de mancare care iti dai seama ca nu o mai poti manca, dar continui sa mananci. Citind, mi-am dat seama ca parmezanul folosit in restaurantele care se respecta nu are nici o legatura, cu ceea ce gasim noi in comert si pastele efectiv se scufunda in parmezanul topit. Cam asa…

Paste date prin parmezan

 

Al doilea fel de mancare degustat, a fost salata cu ton rosu facut pe gratar, portocale si seminte de pin, toate acestea stropite cu un sos de soia. Si aceasta salata a fost delicioasa, fara multe calorii si totusi in acelasi timp satioasa. Tonul facut pe gratar nu era uscat, pastrandu-si mijlocul suculent. Rosiile cherry erau gustoase si toate ingredientele din salata erau proaspete, scaldate intr-un sos acrisor si un pic dulceag.

 

Salata cu ton la gratar

 

In ceea ce priveste desertul, am cerut bineinteles Tiramisu. Crema a fost foarrte buna, la fel si modul de prezentare dar, eu il preferam un pic mai insiropat. In rest, numai cuvinte de lauda.  Cu siguranta, atunci cand voi dori sa mai savurez mancare italiana voi mai face o vizita la Mozzafiatto, din Bucuresti. Am gasit pe internet ca ar si livra mancare acasa. Nu am incercat, prefer vizita la restaurant.

Asteptam si alte experiente culinare, de la dumneavoastra. Si nu doar din Bucuresti, de oriunde..chiar si de peste hotare.