Fasolea rosie se vinde uscata sau in saramura. Este vorba despre boabe sub forma de rinichi, de obicei de o culoare rosu inchis, desi se gaseste si alba. Acestea provin din America de Sud si au fost prima oara cultivate de azteci.
Fasolea rosie este o sursa buna de potasiu, fosfor, fier si zic. Este o mancare foarte satioasa intrucat contine multe proteine. Fasolea este recomandata in perioade de dieta, intrucat aduce proteine fara sa aduca si grasimi.
Cum se consuma corect fasolea rosie:
Cel mai probabil veti cumpara fasolea la conserva, deja fiarta.
In cazul in care cumparati boabe uscate trebuie sa le tineti la inmuiat peste noapte. Apoi, dupa ce le schimbati apa, le lasati sa dea in clocot 15 minute. Schimbati iar apa si le lasati sa fiarba la foc mic aproape o ora, pana cand se patrund.
Daca fasolea nu este bine patrunsa, poate sa contina proteine toxice care nu pot sa fie digerate de catre stomac, ducand chiar si la toxiinfectie severa.
Retete cu fasole rosie (mexicana)
Poate sa fie folosita pentru salate, supe si mancaruri, cea mai cunoscuta fiind reteta ” Chili con carne”.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)