Inspiratie: 15 de reţete cu conopida de încercat în această toamnă

Pe nedrept, conopida este considerată un aliment mult prea banal ca să mai fie băgată în seamă. Şi îi găsim fel de fel de defecte – ba că are un gust neutru şi ce plăcere mai ai să o mănânci? Ba că are un miros mult prea pronunţat, de nu poţi nici măcar să o păstrezi în frigider. Iar când o găteşti ce să mai vorbim… îţi piere cu totul poftă să o mai mănânci din cauza mirosului.

Va inteleg perfect, pentru că am fost şi eu astfel. Mâncăm conopida cu drag doar când era bine ascunsă în sufleuri la cuptor cu ou şi brânză. Dar atunci eram copil. Acum însă mirosul, chiar dacă îl simt, nu mă mai deranjează atât de tare. Pentru că nu înseamnă nimic altceva decât că am în casă o mâncare sănătoasă şi bună la gust.

Aşa că am diversificat şi, prinzând curaj, am început să folosesc conopida în foarte multe modalităţi:
Crudă, în salate

Salata de conopida cu castraveti si dovlecei


Murată, pentru iarnă

Trei pasi pentru a pune muraturile de toamna


Pe post de blat de pizza

Blat de pizza din conopida


Crocantă, la cuptor

Conopida in stil englezesc


Aşa cum ar gati-o părinţii noştri, cu sos de roşii

Mancare de conopida


Aşa cum le place copiilor, cu pui şi smântână

Pui cu conopida si smantana


Alături de alte legume, în ciorbă

Ciorba de legume cu aripioare de pui


În musaca

Musaca de conopida


Pe pâine, dimineaţa

Pate de conopida


În piure

Piure de conopida si cartofi


În crochete

Crochete de cartofi si conopida


Pane

Conopida pane cu sos de usturoi


Gratinata, cu alte legume

Conopida cu legume la cuptor


Împreună cu vita

Conopida cu carne de vita


În supă crema

Supa crema de broccoli si conopida

, , ,