Autentificare

Înregistrare

Legumele si alimentatia sanatoasa. Modalitati de pregatire a legumelor

Legume fierte in abur

Fierberea in aburi

Acest procedeu se aplica numai la legumele care contin mai putina celoloza si fierb mai usor : dovlecei, vinete, conopida, morcovi tineri, cartofi, etc. Legumele curatate se vor pune pe gratarul special destinat fierberii cu aburi. Sub gratar se afla apa care  care prin fierbere se transforma in aburi.  Fierberea trebuie sa dureze 7-10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Conopida si dovleceii fierb in 6-7 minute.

Alte modalitati de preparare a legumelor

Prajirea in tigaie (natur sau trase prin pesmet): vinete, dovlecei, ciuperci, cartofi

Inabusirea la foc mic in cuptor : varza (murata sau dulce), morcovi, gulii, fasole verde, urzici

Coacerea la cuptor : vinete, dovlecei, cartofi, sfecla rosie

Coacerea la gratar: ciuperci, vinete, ardei copti

Coacerea la flacara: vinete, ardei