Autentificare

Înregistrare

Martie, luna frugalităţii

Aş vrea să vă propun un experiment. Este unul foarte bun pentru bugetul nostru, dar şi pentru a ne pregăti pentru abundenţa de mâncare proaspătă care va apărea în scurt timp pe piaţă. Şi anume să facem din lună martie o lună a frugalităţii.

Momentul este tocmai bun, întrucât este o perioadă de post, în care ar trebui să ne gândim mai mult la suflet decât la stomac. În plus trebuie să scăpăm cumva de kilogramele acumulate în timpul iernii ca să ne recăpătăm cheful de mişcare. Dar mai ales să facem loc în cămară. Doar va urma curăţenia de Paşte şi cu cât rafturile vor fi mai uşoare cu atât ne va fi mai simplu.

Ce presupune această lună a frugalităţii?
Să cumpărăm cât mai puţine şi să folosim tot ce am acumulat până acum. Nu vreau să spun în niciun caz că nu ar trebui să cumpărăm nimic. Cumpărăm neapărat ceapă verde şi urzici, spanac, loboda şi alte bunătăţi pe care ni le serveşte primăvara. Însă în acelaşi timp ne uităm prin congelator să vedem ce a mai rămas acolo:
– legume congelate. Facem rapid fin ele o supă crema. Sau tocănite.

Tocanita de vinete


– fructe congelate. Le punem într-o prăjitură la sfârşit de săptămână. Sau le adăugăm dimineaţa într-un smoothie

Smoothie cu fructe goji


– să terminăm şi carnea, dacă nu mai ţinem post. O combinăm cu oferta primăverii.

Salata de primavara cu file de porc in sos de usturoi salbatic


Şi prin cămara să aruncăm un ochi.
Aveţi dulceţuri? Puteţi să le întindeţi pe pâine dimineaţa, să le serviţi cu clătite, dar şi să le folosiţi într-o delicioasă prăjitura. Vă propunem una de post.

Prajitura de post cu nuci si dulceata de visine


Zacusca este tocmai bună dacă alegem o zi două în săptămâna în care să nu mai mâncăm carne şi brânză.
Să terminăm cartofii, ceapă, fasolea şi cerealele pe care le-am strâns precum nişte furnicuţe. Aşa vom da poate peste cumpărături care ne-au arătat intenţia de a mai găti şi altceva, dar nu am pus vreodată în practică. Eu am nimerit peste hrişca şi seminţe de chia. Hrişca o voi fierbe şi o voi adăuga în salate. Iar seminţele de chia le voi folosi pentru o pâine care mai conţine şi legume.

Paine din seminte de chia

Ce am câştigat astfel? Ne asigurăm că nu mai aruncăm alimente. Pentru că în ele este munca noastră. Şi este şi păcat când te gândeşti că totuşi atât lume moare de foame. Reducem risipa, strângem bani pentru cadourile de Paşte şi ne pregătim casa pentru un nou an de belşug.

Vă aşteptam cu ideile voastre pentru a termina ceea ce este în cămară. Să ne inspirăm unii de la alţii.

Facebook Comments

, ,