Autentificare

Înregistrare

Masajul Chi Nei Tsang – Vindecarea vine din interior

Astazi, cand medicina moderna pare a nu mai face fata tuturor problemelor de sanatate, tratamentele complementare castiga din ce in ce mai mult teren. Constientizarea importantei factorului spiritual in vindecarea fizica ii determina pe multi sa caute si sa incerce terapii alternative.

Acupunctura, homeopatia, antrenamentele de tip mind-body sau masajul sunt doar cateva dintre aceste solutii. Atat timp cat ele completeaza abordarea alopata sau sunt desfasurate sub coordonarea unui specialist, rezultatele nu intarzie sa apara.

Masajul abdominal Chi Nei Tsang este una dintre aceste abordari mai putin obisnuite, la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane atunci cand vor sa reduca nivelul de stres sau chiar sa trateze anumite afectiuni.
Avand la origine principiile Taoiste, o filosofie de viata inspirata din ritmul fenomenelor naturale, Chi Nei Tsang s-ar traduce prin “transformarea energiei organelor interne”.  Acest tip de masaj integreaza in vindecare latura fizica, dar si cea mentala, emotionala si spirituala.

In general, terapeutul combina masajul bland cu miscari ceva mai intense tocmai pentru a dezactiva blocajele fizice si cele emotionale. Desi ceva mai dureros decat masajul de relaxare, cel putin in prima parte a sedintei de masaj, Chi Nei Tsang este recunoscut drept o metoda foarte buna de detoxifiere si relaxare.

Ce beneficii are masajul abdominal Chi Nei Tsang?

•    Ajuta la detoxifiere si la mai buna functionare a intregului organism!

Prin manevrele realizate de terapeut, sistemul digestiv si cel circulator sunt stimulate, masajul Chi Nei Tsang avand un puternic rol detoxifiant. Se atenueaza considerabil stagnarea sangelui, o problema des intalnita ce contribuie la aparitia multor  afectiuni, iar limfa functioneaza mult mai bine. Cum sistemul digestiv si cel circulator au o mare importanta in contextul sistemului imunitar, si starea de sanatate generala va fi mult mai buna dupa cateva sedinte de masaj abdominal.

•    Repozitioneaza organele si le stimuleaza sa functioneze mai bine

Din cauza anumitor afectiuni sau prezentei unor aderente abdominale, organele sunt fie prost pozitionate, fie rigide, “lipite” prin aceste aderente aparute ca urmare a unor interventii chirurgicale sau a unor boli cum ar fi endometrioza. Este de la sine inteles ca, in aceste conditii, acele organe nu pot functiona la parametri optimi. Masajul abdominal Chi Nei Tsang ajuta la repozitionarea organelor, stimulandu-le sa lucreze eficient. Durerile menstruale, constipatia, dereglarile hormonale sau chiar durerile de spate, de gat sau umar pot fi mult atenuate in urma acestei terapii.

•    Grabeste recuperarea dupa interventii si elimina multe alte probleme suparatoare

Avand un puternic rol detoxifiant, acest tip de masaj elimina manifestari neplacute cum ar fi constipatia, balonarea, durerile abdominale. In plus, probleme ca infertilitatea, impotenta, crampele, blocajele intestinale etc. pot fi mult atenuate cu ajutorul masajului Chi Nei Tsang. Pe langa asta, terapeutii sustin ca practicarea acestui masaj inainte si dupa o interventie chirurgicala grabeste recuperarea.

•    Ne relaxeaza si ajuta la eliminarea emotiilor negative

Toate emotiile negative sunt stocate in organismul nostru la nivelul sistemului digestiv. Tocmai de aceea, detoxifierea este atat de importanta. Tratarea emotiilor – la nivel fizic, dar si la nivel psihic – ne ajuta sa ne racapatam sanatatea si echilibrul mental. Masajul Chi Nei Tsang anihileaza aceste blocaje si ne ajuta prin tehnici de respiratie, de vizualizare sau meditatie.

Contraindicatii!

Daca vrei sa incerci terapia Chi Nei Tsang, consulta-ti doctorul mai intai. In linii mari, insa, acest tip de masaj este contraindicat in sarcina si persoanelor care au un dispozitiv intrauterin, un stimulator cardiac sau se confrunta cu infectii ale pielii sau anumite tipuri de cancer.