Autentificare

Înregistrare

Menu de Halloween: bauturi, friptura, dulciuri

 

Luna Octombrie se va incheia cu o noapte umeda, cu o ceata groasa si umbre ce ne urmaresc si inspaimanta, urletele cainilor ce par tot mai aproape si ne fac inimile sa bata mai tare. Stati linistiti, nu este un cosmar, este doar noaptea de Halloween.

Pe 31 Octombrie este seara de Halloween si vreti sa o petreceti acasa impreuna cu prietenii, atunci totul este pertect. Vom incerca sa va recomandam un menu complet dedicat special pentru acest eveniment important din an.
Nota: inainte de a incepe petrecerea nu uitati sa pregatit felinarele din dovleac, cu care sa va intampinati prietenii si sa speriati vrajitoarele. Va propunem cateva tehnici si modele de felinar foarte usor de facut (pot folosi ca inspiratie si pentru costumele de halloween).

 


 
 

1. Pentru a va destresa putin fruntile si ca sa puteti face fata acestei nopti lungi va propunem un Bloody Mary care sa va tina departe de gatul partenerului….pentru un timp:)


Sau un Bloody Mary fara alcool pentru copii : suc de portocale, suc de mere si cuburi inghetate cu suc de rodii. Pe deasupra ornati cu un betisor de scortisoara, o felie de portocala si menta proaspata.

2. Dupa acest Bloody Mary simtiti nevoia de putina carne proaspata? Nu avem astazi in menu asa ceva, pentru ca nu vrem sa ne asumam nici un risc, dar va propunem Chicken Olivettis, un starter usor de preparat si cu un sos special, care sa contina si putin usturoi pentru siguranta invitatilor.


Puteti sa stingeti acest starter cu un Mojito clasic cu lime si menta sau un cocktail Black Cat pe care le gasiti mai jos.


 


<
3. Cum seara vrajitoarelor abia ce a inceput va propunem o noua incursiune culinara care sa va satisfaca pofta de carne rosie de aceasta data. Puteti alege una din variantele propuse mai jos:

a. Prima varianta, este putin mai complexa dar sigur ar saliva orice varcolac….scuze gurmand:)


<
Poate fi adaptata si la gratarul dumneavoastra, puteti folosi folie de aluminiu pentru a acoperi carnea si a da fragezime in timpul frigerii.

b. Varianta a doua este mai usor de facut si nu necesita un timp asa de mare de stat la gratar, mai ales ca zboara atatia lilieci insetati pe afara.


Nu uitati sa puneti carnea de vita la marinat de dimineata sau chiar cu o seara inainte deoarece aromele vor fi mai intense si carnea mai frageda.
Puteti servi langa acest preparat o salata de sfecla rosie fiarta, dreasa cu aceto balsamico, putin ulei de masline extravirgin, putina zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Pentru aceasta seara va recomandam un vin rosu, Merlot din 2011 Contele Dracula, podgoria Dealul Mare (savurati acest vin si nu va mai uitati peste gard la cainele vecinului).

4. Este timpul pentru un desert care sa ne aduca aminte ca seara este pe sfarsite si ca trebuie sa iesim din pielea personajelor negative si sa savuram o placinta delicioasa cu dovlec si nuci pecan.

 

Si ca sa fiti siguri ca a fost doar o seara placuta alaturi de prieteni si ca o sa dormiti linistiti puteti asculta acest videoclip a lui Michael Jackson.


Tu ce vei face in noaptea de Halloween? Dar mai ales, ce retete delicioase care s-ar potrivi cu aceasta sarbatoare de Halloween ne poti sugera? Ce vin rosu crezi ca e cel mai potrivit pentru Halloween ?

Facebook Comments