Autentificare

Înregistrare

Menu de post – parte a doua – desertul de post

desert-special-de-post

Chiar daca desertul este destul de greu de abordat in perioada postului, datorita anumitor ingrediente, am gasit totusi in tolba cateva propuneri care sa va indulceasca dupa amiaza.

 

 

Prima optiune, chiar daca pare rupta dintr-un ghetar (speram ca centralele de bloc si sobele functioneaza deja) si mai degraba ne-ar racori in zilele de vara demult trecute decat in aceasta perioada, totusi v-o recomandam … cu caldura.

 

 

 

 

 

 

A doua varianta, probabil va fi mult mai agreata, deoarece este un desert cald si mult mai adecvat sezonului.

 

 

 

 

 

 

Daca este una dintre zilele in care licoarea bahica poate sta la masa cu noi, va recomandam doua sortimente de vin, unul alb si unul rosu ……si ca sa fim patrioti, de la doua crame romanesti, avand in vedere si ,,buna investire'' a celui pe care l-am ales sa ne pastoreasca (speram noi catre o viata mai frumoasa si nu catre abator).

 

Chiar daca nu mai avem incredere in nimic din ce se face in tara noastra si nu suntem noi de vina cu acest pesimism intiparit, totusi vinurile romanesti sunt foarte apreciate si premiate la targurile internationale, chiar si in patria vinului Franta, la Bordeaux. Va recomandam cu aceasta ocazie un vin alb, Sauvignon Blanc Domeniile Coroanei Segarcea si un vin rosu, Cabernet Sauvignon de la Domeniile Samburesti.

 

In aceasta perioada de post, de reflectare si cumpatare, de liniste sufleteasca si spirituala (care ar trebui sa ne urmeze pe tot parcursul anului), pentru cei ce nu vor sa se duca la sala de fitness, le recomandam o alternativa…sper sa faceti fata.

 

 

 

 

 

 

Asteptam sugestiile si ideile voastre despre cum se pot face meniurile prezentate mai bune si mai gustoase. Care e mancare voastra preferata in perioadele de post ? Dar mancarea voastra preferata vegetariana ?