Autentificare

Înregistrare

Mese delicioase pentru o persoană

Mereu suntem entuziasmaţi atunci când gătim pentru prieteni sau familie, asta dacă va număraţi printre fanii gătitului. Însă ce se întâmplă dacă rămânem singuri, de ce trebuie să renunţăm la mesele delicioase? Ei bine, tocmai pentru că indiferent pentru cine gătim trebuie să fie făcut cât mai bine şi cu drag, de ce să neglijăm acest aspect când vine vorba de noi?
1. Omletă cu spanac şi parmezan

Omleta cu spanac

Omleta cu spanac. Sursa foto.

Fie că eşti fan omletă simplă sau în căutarea unui stil de viaţă sănătos, această reţetă ţi le oferă pe toate. Pregăteşte omleta ca de obicei, însă la final pune pe jumătate din ea spanac şi parmezan (sau orice alta branză, dupa preferinţe), iar apoi îndoaie peste acestea cealaltă jumătate. E fresh şi simplu de făcut!

2. Supă de morcov cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir.

Supa de morcovi cu ghimbir.

Poate părea uşor exotică la prima vedere, însă este extrem de sănătoasă şi un bust pentru imunitate. Ai nevoie de 4 morcovi, 1 cartof şi o ceapă pe care le fierbi până sunt moi cu sare şi piper după gust. După fierbere scoate legumele într-un vas separat împreună cu o cană de apă şi un sfert de rădăcină de ghimbir rasă. Omogenizează-le, iar dacă e prea groasă, mai adaugă puţină apă în care au fiert legumele.

3. Prosciutto şi pepene

Prosciutto cu pepene galben. Sursa foto

Prosciutto cu pepene galben. Sursa foto

Poţi să alegi pepene roşu sau galben pe care îl tăi pătrăţele, adaugi câteva felii de prosciutto, puţin ulei de măsline şi busuioc (după preferinţe). În plus, poţi pune şi câteva bucăţi de brânză Roquefort sau Gorgonzola.

4. Scoici provensale

Scoici provensale. Sursa foto.

Scoici provensale. Sursa foto.

Poate va gândiţi că e vorba de o masă scumpă, însă având în vedere că e pentru o singură persoană, trebuie să iei doar câte crezi că vei mânca (cel mai probabil 10-14). După achiziţionarea acestora, trebuie să le speli bine cu un burete, iar într-o tigaie să pui puţin ulei şi bucăţi de usturoi. În momentul în care usturoiul s-a rumenit, adaugă scoicile, un pahar cu vin şi două linguri de smântână. Focul să fie mediu, iar peste tigaie să puneţi un capac. Le urmăriţi amestecând din când în când până s-au deschis. Cele care au rămas închise le aruncaţi, înseamnă că nu sunt suficient de proaspete. Cât despre celelalte, Bon Appetit!

5. Brânză pe grătar cu bacon şi supă de roşii

Supa de tomate cu sandvis cu branza la gratar. Sursa foto.

Supa de tomate cu sandvis cu branza la gratar. Sursa foto.

Supa de roşii este una dintre cele mai simple şi rapide supe. Unde mai pui că este extrem de sănătoasă, roşiile fiind singurele legume ce-şi păstrează toate proprietăţile când sunt fierte sau prăjite. În plus, pentru a o face mai delicioasă nu trebuie decât să pui între două felii de pâine câteva bucăţi din caşcavalul favorit şi puţin bacon prăjit, le pui pe un grătar sau în cuptor. Sunt combinaţia perfectă!

, ,