Autentificare

Înregistrare

Plantele comestibile din natura

Salata de papadie cu carna afumata si cartof

Natura ofera multe plante comestibile. Cei care au crescut la tara stiu sa le recunoasca si cum sa le foloseasca. Multe dintre ele pot sa iti fie complet necunoscute, altele sunt insa usor de recunoscut si le poti consuma daca le intalnesti in padure. Ca regula generala, evitati plantele care cresc langa drum cu trafic mult sau langa o plantatie unde se folosesc substante chimice. Si mereu sa le spalati bine inainte sa le consumati.

Papadia
Frunzele de papadie tinere se pot folosi in salate. Au un gust usor amarui, interesant. Sunt un bun diuretic si se recomanda in curele de detoxifiere.

Sote din frunze de papadie

Leurda
Leurda este foarte buna la gust in salata. Se gaseste in locuri umede. Ea este recomandata pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului din sange.

Ciorba de loboda, reteta ardeleneasca

Macrisul
Are un gust lamaios si se consuma crud, in salate. Trebuie insa consumat cu grija intrucat pentru unele persoane favorizeaza formarea pietrelor la rinichi.

Omleta cu macris

Urzicile
Sunt preferate de multi intrucat contin beta-caroten, vitamina C, calciu, fier, potasiu. Se culege primavara varful urzicilor tinere. Nu uitati sa purtati manusi.

Mancare de urzici

Florile si fructele de soc
Sunt folosite de multa vreme in medicina pentru raceli, gripe. Dar putem sa facem si celebra socata.

Socata facuta in casa

Hreanul
De la hrean se foloseste radacina de culoare alba. El se cojeste si se rade si se utilizeaza in prepararea sosurilor. Curatati radacina sub jet de apa si o radeti in aer liber, altfel este insuportabil de usturatoare pentru ochi.

Sos de hrean