Autentificare

Înregistrare

Postul Craciunului – semnificatii si beneficii

legume
Foarte multi crestini ortodocsi respecta inca traditiile si obiceiurile Postului Craciunului. Pe langa insemnatatea lui religioasa, postul poate avea numeroase beneficii si asupra sanatatii noastre.

Citeste mai jos cateva informatii importante referitoare la aceasta perioada de 40 de zile.

•    Postul Craciunului incepe in data de 15 noiembrie si se sfarseste pe 25 decembrie. 

•    Conform randuielilor bisericesti, in Postul Nasterii Domnului nu avem voie sa mancam carne, oua si branza. Lunea, miercurea si vinerea trebuie sa mancam fara ulei, iar vinul este de asemenea interzis. Martea si Joia, in schimb, avem dezlegare la aceste produse. Sambetele si duminicile, in perioada 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului in Biserica) si 20 decembrie avem dezlegare la peste, untdelemn si vin.

•    Chiar daca multi nu tin post inovacand lipsa de timp sau a bucatelor necesare, mancarurile de post sunt foarte sanatoase si variate. Vedeti aici o intreaga galerie, de la salate pana la deserturi

•    Ba mai mult, in intervalul 21 noiembrie – 20 decembrie 2012, in fiecare sambata si duminica avem dezlegare la peste si vin ceea ce inseamna ca ne putem delecta cu retete delicioase pe baza de peste.

•    Daca nu crezi in latura religioasa a postului, afla ca cercetatorii au descoperit dovezi incontestabile cu privire la influenta pozitiva a acestei perioade asupra sanatatii noastre. Enzimele din dieta zilnica sunt considerate elixirul vietii, iar acestea pot fi gasite mai ales in hrana cruda, nepreparata termic, adica tocmai in acele alimente recomandate in post. Ba mai mult, pentru multi, postul reprezinta o cura de detoxifierea a organismului.

•    Un studiu publicat in Nutrition Journal a relevat faptul ca  eliminarea diverselor tipuri de carne, fie ca ne referim la pui, vita, porc sau chiar peste, ne imbunatateste starea de spirit. Explicatia ar fi aceea ca persoanele care consuma carne isi sporesc aportul de acizi grasi, iar un dezechilibru intre acizii grasi omega 3 si omega 6 poate duce duce la fluctuatii in ceea ce priveste tonusul si binedispozitia.

, ,