Autentificare

Înregistrare

Pregatirea carnii de vanat pentru gatit. Marinare

Cum pregatim marinarea pentru vanat sau animale domestice

Pentru cca 3 kg de carne

Se fierbe 1 1/2 l de apa, cu 1/2 kg zarzavaturi (morcov, patrunjel, telina, ceapa), o foaie de dafin, 10-15 boabe piper, ienibahar, cimbru.

Dupa ce zarzavatul a fiert bine si s-a racit se adauga 300-500 ml vin alb sec, 50-100 ml otet de 9 grade si 3-4 catei de usturoi zdrobiti si o lingurita cu varf de sare.

Asezam carnea intr-un vas in care sa incapa bine si turnam peste saramura rece cu tot cu zarzavatul, care trebuie sa cuprinda bine carnea.

Se lasa 2-4 zile la rece ( dar nu la frigider) intorcandu-se in lichid o data pe zi.

Carnea marinata se poate pregati in sos de vanat, chiar cu zarzavatul in care a stat si cu o parte din zeama de la marinare.