Principalele plante aromate

Plante aromatice in bucatarie

Desi nu folosim plante aromate intr-o cantitate foarte mare ele sunt indicate intotdeauna. In primul rand pentru ca dau un gust bun mancarurilor, ajutandu-ne astfel sa apreciem si legumele si in al doilea rand pentru ca reducem cantitatea de sare, de grasimi sau de zahar pe care o punem in mancare pentru un gust mai bun.

Busuiocul

Este foarte utilizat in bucataria italiana, in sosurile pentru paste sau pizza. Ajuta digestia si crampele stomacale. Este tonic si calmant pentru sistemul nervos.

Chive

Face parte din familia cepei si se foloseste mai ales la mancaruri cu cartofi sau oua, in supe si tocane. Se spune despre el ca stimuleaza pofta de mancare.

Cimbru

Are o aroma foarte puternica, asa ca este folosit in mod extins in mancare. Merge bine cu carne de porc sau de miel. In medicina este folosit ca antiseptic.

 

Coriandru

Este folosit mai ales la salate si sosuri. Este un bun tonic pentru stomac si pentru inima.

Dafin

Frunzele de dafin se folosesc la sosuri si tocane. Au proprietatea de a stimula digestia.

Fenicul

Sunt frunze in forma de pana, cu un gust de anason. Se folosesc mai ales in umpluturile pentru peste. Ajuta la prevenirea flatulentei.

Marar

Se foloseste foarte des, de la salate si sosuri pana la supe si muraturi. Ajuta la ameliorarea gripei, dar si a flatulentei.

Menta

O bem adesea sub forma de ceai, insa da un gust deosebit si in mancare, mai ales in cazul deserturilor. Se poate insa folosi si cu carne de miel. Menta este utila pentru o buna digestie sau in cazuri de raceala incipenta.

Oregano

Este adesea folosit pentru pizza sau pentru umpluturi. Vine in ajutorul digestiei.

Patrunjel

Este indicat sa il folosim foarte mult, intrucat are cantitati mari de vitamina C si fier. Il putem pune cu generozitate in salate.

Rozmarin

Condimentam cu el carnea de miel si cea de pui. Amelioreaza indigestia si flatulenta. Este un bun stimulent al sistemului nervos.

, , ,