Autentificare

Înregistrare

Aluat de post pentru tarte

Tartele sunt delicioase la gust si, din fericire, se poate pastra asta chiar daca nu adaugati in ele unt sau oua. Asa ca le puteti prepara si in perioase de post sau daca sunteti vegetarieni. Aveti mai jos reteta de tarte de post, idei care va pot fi de ajutor si un video, ca sa vedeti cum face altcineva o astfel de tarta.

Ingrediente pentru aluatul de post pentru tarte

250 g faina,
100 g margarina,
100 g zahar pudra,
1/2 lingurita bicarbonat,
200 ml apa,
sare,

Cum se face aluatul de post pentru tarte

Margarina se pune in bucatele mici, intr-un bol, se adauga apa calduta, un varf de cutit sare, bicarbonatul stins, zaharul si faina.

Se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi se framanta cu mana, 5 minute incontinuu. Aluatul nu este deloc lipicios, intrucat nu are incorporat deloc unt.

Vasul se acopera cu un prosop si se lasa la o ora, la temperatura camerei.

Se intinde o foaie pe masa de lucru, presarata cu faina sa nu se prinda.

Cand este gata aluatul se aseaza in tava de tarta unsa.

Trucuri si idei

Aceasta tarta poate sa fie umpluta cu fructe – mere, cirese. Precum orice tarta normala. Dar, intrucat doriti una de post nu folositi gelatina (aceasta este un produs de origine animala), ci o planta care se numeste agar agar si o gasiti de ibicei la magazinele naturiste.

Luati neaparat in considerare si posibilitatea de a face o tarta care nu este dulce, umpluta de exemplu cu praz sau ciuperci.

Daca nu va place ideea de a folosi margarina in compozitie puteti sa puneti ulei si gustul va ramane in continuare foarte bun.

Puteti face aluat pentru mai multe tarte odata si sa pastrati in frigider (cateva zile) sau in congelator (o luna) pentru o utilizare ulterioara.

Video

Urmariti video de mai jos pentru a vizualiza cum se face aceasta tarta. Aici apa este inlocuita de lapte vegetal, si margarina de ulei, ceea ce pare o idee minunata.

Sursa foto