Autentificare

Înregistrare

Desert usor si gustos, ananas cu miere

Ananas cu miere si inghetata.

Ananasul este un fruct placut  ca aroma, gust si poate fi consumat in stare proaspata, sucuri, compoturi.

Folosit la diverse retete de cofetarie sau simplu este un desert dietetic, usor, reconfortant dupa o masa copioasa, combinat cu menta.

Vom face o reteta mai putin preparata in casa, dar care ne vine in ajutor de foarte mult ori atunci cand ni se vor invita cei mai buni prieteni.

Este folosita  ca un fel de garnitura la o prajitura, un suc de lamaie, o inghetata care face un desert banal in unul apetisant.

Ingrediente ananas cu  miere

1 ananas potrivit si bine copt ( sa aiba partea de jos galbuie si sa fie parfumat )

400 g miere de albine ( de preferat cea de la apicultorii din piata )

10-12 frunze de menta

250 ml apa

3-4 borcane de 400g ( pentru a conserva ananasul cu mierea )

2 linguri de zahar ( ptr sirop )

Cum vom face ananas cu  miere

Vom curata ananasul de partea cu frunze si de coaja.

Apoi il vom taia felii groase de 2 cm si feliile cubulete mici.

Intr-o cratita cu peretii inalti vom pune apa la incalzit impreuna cu zaharul.

Cand va ajunge la momentul fierberii stingem focul si adaugam mierea de albine la temperatura camerei, amestecand cu o lingura pana se va dizolva bine in apa calda ( se va obtine un sirop vascos dar usor de turnat in borcane ).

Pregatim borcanele ( spalate inainte si puse la uscat ) punanand alternativ in ele bucatele de ananas, frunze de menta si siropul caldut ( nu fierbinte ).

Borcanele se vor inchide ermetic si se vor pune la fiert la bain-marie pentru cca 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca.

Se vor lasa la racit la temperatura camerei apoi se vor pastra la frigider un timp indelungat.

Aceasta metoda buna de a avea ananas in orice moment este o varianta nemaipomenita de conservare.

Acest fruct ( ananas ) combinat cu miere si menta poate face un desert banal in unul foarte apetisant. Consumati-l cu inghetata sau cu frisca.

POFTA BUNA !!!