Autentificare

Înregistrare

Andive cu jambon si rosii

Andivele sunt legume scumpe insa sunt o benefice pentru sanatatea noastra.

Sunt putin amarui, cu un continut ridicat de vitamine: A;C;B, dar si cu saruri minerale.

Vom pregati o reteta simpla cu andive, special pentru o cina rapida.

Ingrediente andive cu jambon si rosii

8 buc andive potrivite ca marime

8 felii de jambon (sunca Praga va merge foarte bine )

1 lamaie

2-3 rosii coapte

200 g branza de consistenta tare ( cascaval; branza oi etc …) sau parmezan ras

50 g unt

sare, piper

Cum se fac andive cu jambon si rosii

Andivele se vor curata de frunzele galbene si se va reteza din coada, apoi se vor spala sub jet de apa pentru a se elimina din nisipul dintre frunze.

Intr-o oala cu apa ( cca 2l ) in care se va adauga un praf de sare si o felie de lamaie,  se vor pune andivele sa dea intr-un clocot ( cca 4-5 miute ), apoi se vor lasa la scurs intr-o strecuratoare ( sa fie bine scurse ).

Fiecare andiva ( dupa ce s-a scurs si racit ), se va infasura in felia de jambon sau sunca Praga. Apoi sunt puse una langa alta intr-un vas termorezistent oval sau dreptunghiular uns bine cu unt.

Branza ( cascaval sau de oi ) se va rade peste andive, sunt adaufate si felii de rosii,  apoi este dat vasul la cuptorul preincalzit la 190 grade penru 10 minute ( cat se va gratina si rumeni jambonul ).

Se vor consuma cu o garnitura de orez sau niste cartofi natur cu unt si verdeata deasupra, impreuna cu sosul de rosii format.

Trucuri si idei

Andivele infasurate in jambon, merg foarte bine cu un sos bechamel, apoi date in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10 minute intr-un vas termorezistent sau o tava patrata  unsa bine cu unt.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments