Salata de andive cu praz si pui

 

 

Ingrediente  salata de andive cu praz si pui

4 andive tinere

2 bucati praz

300 g piept de pui  ( fiert sau gratar )

boabe de strugure alb

100 g branza feta ( optional )

cateva seminte de pin ( optional )

1/2 lamaie ( zeama )

2 linguri ulei masline

condimente uscate ptr carne pui ( rozmarin, coriandru, etc.. )

sare, piper

Cum se face salata  de andive cu praz si pui

Carnea de pui se va spala si pune la fiert intr-o olita cu 1l apa si un praf de sare ( optional,  daca avem ramasa carne de pui pe gratar din ziua precedenta, atunci se va folosi  aceasta ) cca 20 minute.

Intre timp, andivele se vor curata de frunzele vestede ( in cazul in care vor fi, alegandu-se pentru salata doar frunzele albe ), apoi se vor desface frunza cu frunza si spala sub jet de apa, urmand a fi puse la scurs intr-o strecuratoare.

Prazul, se va curata de primul rand de invelis, apoi se va taia doar parta alba in rondele subtiri si “imprastiate” ca un pat pe o salatiera.

Andivele scurse, se vor taia in bucati de cca 3 cm si adaugate in salatiera.

Carnea de pui fiarta, se va taia in fasii subtiri pe un blat de lucru, urmand a fi condimentata cu un amestec de ierburi uscate ( rozmarin, busuioc , coriandru ) si adaugate peste ingredientele din salatiera.

Boabele de strugure alb, se vor aseza intr-o ordine oarecare in salata de andive.

Din: uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper, se va face un dressing care se va turna cu miscari circulare peste salata de andive cu praz si pui.

Salata de andive cu praz si pui se va servi imediat, ca atare, la o cina sau daca mai ramane va fi perfecta pentru a doua zi  ca o gustare la serviciu.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto