Autentificare

Înregistrare

Antricot de vita cu sos gorgonzola

Vita cu sos Gorgonzola este o mancare cu savoare puternica,o alegere perfecta pentru momentele cand vrem sa mancam ceva special. Obisnuim sa o alegem atunci cand mergem la restaurante, insa daca ne place o putem face si acasa. Este mai usor decat ne-am inchipui.

Ingrediente pentru vita cu sos Gorgonzola

2 bucati antricot de vita de buna calitate (450gr)

100 grame branza Gorgonzola

3 linguri smantana

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

cateva frunze de patrunjel sau busuioc tocat marunt

o lamaie

2 linguri vin alb sec

10 capere optional(le recomand)

un pachet de salata mixta (sa includa si salata rucolla)

sare si piper dupa gust

 Cum se face vita cu sos Gorgonzola

1.Intr-o tigaie incinsa tip grill se pun antricoatele de vita, care au fost unse in prealabil cu putin ulei de masline extravirgin si cu un praf de sare. Se lasa la foc mediu cate 2-3 minute pe fiecare parte. Daca se doreste antricotul de vita mai bine facut se mai lasa un minut in plus pe fiecare parte.

2.Intre timp se pune la incins o tigaie, unsa cu putin ulei de masline sau un cub de unt si se adauga branza gorgonzola taiata in bucati mici si se lasa la foc domol pana se topeste. Dupa ce branza devine cremoasa se adauga smantana, vinul alb, o lingurita zeama de lamaie si caperele. Se mai lasa la foc mediu pentru 3-4 minute, amestecand din cand in cand iar la final se adauga patrunjelul sau busuiocul tocat si un praf de piper macinat.


3.Dupa ce antricoatele de vita  sunt gata, se scot pe farfurii intinse, se lasa sa respire un minut si se servesc impreuna cu sosul de branza Gorgonzola si alaturi de o salata mixta (pentru salata se face un dressing usor, cu doua linguri de ulei de masline extravirgin, doua linguri zeama de lamaie, o lingurita de otet de vin si un praf de sare si piper).

4.Va recomand la antricotul de vita cu sos Gorgonzola un vin rosu sec sau un vin roze demisec.

Facebook Comments