Autentificare

Înregistrare

Aperitiv. Rulada din piept de pui umpluta cu ou

Aperitiv festiv rulada umpluta cu ou

Mod de preparare rulada din piept de pui umpluta cu ou

Taiem pieptul de pui in jumatate si desfacem apoi fiecare bucata, astfel incat sa obtinem doua bucati de carne.  Cu ciocanelul de batut carnea, vom bate usor  pieptul de pui, astfel incat acesta sa fie mai bine intins. Vom pune peste puiul batut, uleiul de masline si vom unge carnea bine, apoi presaram si sarea si celelalte condimente si ungem cu aceste condimente tot pieptul de pui pe ambele parti.  Vum lua apoi ouale fierte descojite si le vom pune in mijlocul pieptului de pui si apoi rulam carnea astefel incat vom obtine o rulada umpluta cu oua fierte.

Rulam si legam cu sfoara de bucatarie cat de bine putem sau prindem cu scobitori, astfel incat sa nu se desfaca la copt. Vom obtine in principiu doua rulade.

Punem ruladele in doua tave de chec pe care le-am uns cu unt, le ungem iar cu putina boia si ulei de masline, adaugam o ceasca de apa, vinul  si bagam la cuptor .

Vom coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius cca 35-40 de minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Dupa ce s-au rumenit ruladele, le lasam la racit si numai dupa ce s-au racit bine le vom taia cu un cutit bine ascutit pentru a  nu se sfarama.

Pofta buna!