Autentificare

Înregistrare

Ardei grasi la saramura pentru umplut

ardei umpluti reteta

Cum se pregatesc ardeii grasi la saramura pentru umplut

Ardeii grasi galbeni, rosii potriviti ca marime,  li se va indeparta cotorul cu ajutorul unui cutit cu varf si bine ascutit, sectionandu-se un capac, apoi curatati de seminte si nervuri, spalati in interior si exterior, pusi la scurs cu gura in jos pe un gratar, cca 5-10 minute.

Cu ajutorul unei lingurite se va presara sarea in interiorul fiecarui ardei gras, urmand a fi  pusi intr-un vas incapator si lasati la inmuiat cca 2 zile ( sarea care va ramane se va presara peste ardei )intr-un loc care sa nu incomodeze ( pe balcon sau debaraua de la bucatarie ).

In borcanele pregatite in prealabil ( spalate, uscate ) se vor aseza ardeii unul in altul, intercaland frunze de telina ( ptr aroma ), usor presati, lasati fara capac o zi ( pentru eventuala posibilitate de a mai adauga ardei daca s-a mai facut loc ), apoi presati cu bete subtiri (pentru a sta mai bine in zeama lasata de ei) si capsate.

Borcanele se vor eticheta cu denumire si an, puse in camara la loc racoros si uscat.

Ardeii grasi la saramura, inainte de folosire se vor spala cu apa calduta, apoi urmand a fi umpluti, fie cu orez pentru zilele de post sau cu carne.

POFTA BUNA !!!

sursa foto: bonnieplants.ro