Mod de preparare ardei umpluti
Spalam ardeii si le decupam cate un capacel in apropierea coditelor. Scoatem cu grija cotorul si ii curatam de seminte si „vene” in interior.
Cepele dupa ce le-am spalat si le-am tocat marunt, le punem la calit in ulei. Le calim 2-3 minute in 2 linguri de ulei (cu un praf de sare), pana devin translucide. Adaugam peste ele orezul (uscat) si il calim si pe acesta 2 minute.
Intr-un castron incapator am asezat carnea tocata si o asezonam cu sare, piper, cimbru, marar si patrunjel tocat si 2 lingurite bune de paprika (boia dulce). Peste adaugam apoi amestecul calit de ceapa cu orez si framantam totul.
Rosiile dupa ce le-am oparit intr-o cratocioara mica, timp de 10 secunde. Le vom decoji si le vom pisa. Umplem cu amestecul de carne, fiecare ardei. Atentie! Nu ii umplem la maxim pentru ca orezul se va umfla la fiert si va da afara.
Luam o oala rotunda, unde sa incapa toti ardeii in picioare si punem 2 linguri de ulei si dam un pic oala la cuptor (pe care l-am incalzit la 160 de grade), cat ardeii sa se rumeneasca un pic. Nu sa se arda! Apoi punem peste ei tot sucul de rosii cu 500 ml apa si mai adaugam un varf de sare si o lingura de zahar si ii punem iar la cuptor cu capacul pus. Din momentul in care au inceput sa fiarba mai trebuie lasat totul in cuptor cca 50 de minute (pentru a se fierbe carnea si orezul).
Se servesc calzi cu o lingura de smantana.
Pofta buna!