Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:
1 kg cane tocata (amestec porc si vita),
3 cepe,
100 g orez,
10-12 ardei grasi,
300 g rosii,
250 ml suc de rosii,
150 ml ulei,
1 legatura marar,
sare, piper.

Mod de preparare:

Ardeii umpluti sunt o reteta usor de facut, satioasa si plina de culoare.
Umplutura poate diferi in functie de gusturile fiecarei familii si mai poate contine: morcov ras, patrunjel, carne de curcan etc sau poate transforma reteta intr-una de post, in care orezul este ingredientul principal.
 

PASI:
 

1. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita putin in ulei, orezul fiert, sare, piper, mararul tocat fin.
 

2. Ardeii se curata, se scoate cotorul, semintele si vinisoarele interioare. Se spala bine si se lasa la scurs.
 

3. Se umplu apoi cu amestecul de carne. Se pun capacele rotunde de rosii. 
 

4. Se aseaza intr-un vas, se pun uleiul si sucul de rosii.
 

5. Se da la cuptor, la foc domol, pana se inmoaie totul.
 

6. Se servesc calzi, cu smantana.

 

! TIPS:

  • aseaza ardeii in tava pe cateva frunze de telina, le vor da o aroma deosebita si nu se vor prinde.
     
  • dupa ce umpli ardeii cu compozitia de carne si orez, fa o gaura cu coada lingurei/linguritei – se vor fierbe si patrunde mult mai bine.
     
  • aseaza o farfurie grea peste ardei cand sunt in cuptor, astfel incat compozitia sa ramana compacta si sa se taie frumos ulterior.