Autentificare

Înregistrare

Aripioare de pui crocante la tigaie

Aripioare de pui crocante

Cum se fac aripioare crocante la tigaie

Aripioarele de pui se vor spala, curata de eventualele tuleie ( in cazul in care nu sunt curatate bine ), apoi taiate ( despartite in bucati mai mici de partea superioara si cea inferioara ).

Intr-o tigaie aderenta ( pentru a nu se lipi ) se vor aseza aripioarele, apoi condimentate  mai intai cu: chimen, urmand piperul negru, cimbrul/oregano, paprika, menta si sarea , sub forma de ploaie cu ajutorul unei lingurite, cuprinzand toata suprafata aripioarelor.

Apa se va turna peste aripioare, cu rolul de a fragezi si gati aripioarele, acoperita tigaia apoi cu un capac, lasand sa fiarba inabusit la foc moderat ( pentru a se gati mai bine aripioarele ) cca 20-25 minute, pana cand lichidul se va evapora, dupa care se va lua capacul, lasand aripioarele sa se prajeasca lejer pana prind o crusca crocant ( avand grija a fi intoarse pe ambele parti).

Pentru cei care iubesc sosurile, dupa ce am scos aripioarele din tigaie si le-am pus pe un servetel de hartie (pentru a mai lua din surplusul de grasime), punem intr-un bol mustarul, mierea si boiaua si amestecam bine. Vom obtine un sos prin care vom trece o parte din aripioare, astfel incat sa obtinem un mix de aripioare.

Aripioarele de pui crocante, se vor transfera pe un platou si servite imediat calde cu o garnitura de orez fiert sau cu o portie de cartofi natur.

POFTA BUNA !!!