Autentificare

Înregistrare

Banane crocante cu nuca de cocos si sos caramel

Banane crocante cu caramel si fulgi de cocos

Mod de preparare banane crocante cu nuca de cocos si sos caramel

Bananele se vor curata de coaja si  fie se vor lasa intregi, fie le vom taia in doua pe lungime.

Intr-o tigaie aderenta se va pune untul la incalzit impreuna cu zaharul brun, lasand sa se topeasca cca 2 minute, dupa care se vor pune bananele cu fata in jos in amestecul de unt-zahar, lasate la caramelizat  pe fiecare parte cca 2 minute sau pana devin maro si lipicioase.
Romul se va adauga la sfarsit  ( avand grija ca focul sa fie la mic, pentru a nu se ridica flacara de la alcool ).

Bananele caramelizate se vor tavali prin nuca de cocos iar apoi se vor servi impreuna cu caramelul.

Optional, bananele caramelizate se pot servi cu inghetata de vanilie, deasupra pe budinci, prajituri etc..

Savurare placuta!