Atunci cand in cosuletul cu fructe sunt banane ( chiar daca au o coaja patatata cu puncte negre) la care cei mici fac mofturi si nu le vor consuma, nu ne ramane decat sa improvizam imediat o reteta.
Vom face banane prajite in aluat de clatite, crocante si cu un interior moale, care va cuceri imediat orice varsta…. alaturi de o inghetata de vanilie. Daca ajungi in Bali vei intalni acest desert sub numele Pisang Goreng.
Ingrediente banane prajite
4 banane
250 ml lapte
7-8 linguri de faina alba
un praf de sare
un praf de scortisoara
1 ou
50 g unt ( ptr prajit )
sos de ciocolata ( ptr servit ) sau inghetata de vanilie
Cum se fac banane prajite
Bananele se vor curata de coaja apoi taiate in bucati de cca 3-4 cm sau in jumatati pe lungime.
Intr-un bol se va amesteca laptele cu faina, oul intreg, praful de sare, zaharul vanilat cu ajutorul unui tel pana se obtine un aluat omogen ( ca de clatite ).
Intr-o tigaie de teflon se va pune untul la incins, apoi se vor trece bananele prin aluat si puse la prajit pe ambele parti ( cca 1 minut pe fiecare parte ).
Se vor scoate pe o hartie absorbanta si se vor lasa pana se vor racori.
Bananele prajite se vor putea servi: pudrate cu zahar pudra, cu branza rasa sau se vor lasa ca atare si servite cu sos de ciocolata sau cu inghetata de vanilie.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)