Banane in aluat de clatite

Banane prajite in foi de clatite

Atunci cand in cosuletul cu fructe sunt banane ( chiar daca au o coaja patatata cu puncte negre) la care cei mici fac mofturi si nu le vor consuma, nu ne ramane decat sa improvizam imediat o reteta.

Vom face banane prajite in aluat de clatite, crocante si cu un interior moale, care va cuceri imediat orice varsta…. alaturi de o inghetata de vanilie. Daca ajungi in Bali vei intalni acest desert sub numele Pisang Goreng.

Ingrediente banane prajite

4 banane

250 ml lapte

7-8 linguri de faina alba

un praf de sare

un praf de scortisoara

1 ou

50 g unt ( ptr prajit )

sos de ciocolata ( ptr servit ) sau inghetata de vanilie

Cum se fac banane prajite

Bananele se vor curata de coaja apoi taiate in bucati de cca 3-4 cm sau in jumatati pe lungime.

Intr-un bol se va amesteca laptele cu faina, oul intreg, praful de sare, zaharul vanilat cu ajutorul unui tel pana se obtine un aluat omogen ( ca de clatite ).

Intr-o tigaie de teflon se va pune untul la incins, apoi se vor trece bananele prin aluat si puse la prajit pe ambele parti ( cca 1 minut pe fiecare parte ).

Se vor scoate  pe o hartie absorbanta si se vor lasa  pana se vor racori.

Bananele prajite se vor putea servi: pudrate cu zahar pudra, cu branza rasa sau se vor  lasa ca atare si servite cu sos de ciocolata sau cu inghetata de vanilie.

POFTA BUNA !!