Batoane de peste in sos de smantana si cascaval

Batoane de peste la cuptor cu sos de smantana si cascaval

Cum se fac batoanele de peste in sos de smantana si cascaval

Fileurile de cod bine scurse si uscate cu hartie absorbanta se vor taia bastonase de cca 2 cm.

In trei vase diferite se va pune: faina alba, ouale batute, pesmetul amestecat cu boia de ardei dulce, sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, se vor pune batoanele de peste la prajit, care au fost trecute mai intai prin: faina, ou batut si pesmet, intorcandu-le pe fiecare fata, pana prind o crusta aurie.

Dupa prajire, batoanele de peste se vor scoate pe o hartie absorbanta ( pentru a se elimina surplusul de ulei).

Luam o tava pe care o putem introduce in cuptor asezam batoanele de peste pe care le stropim cu zeama de lamaie, apoi adaugam smantana, cascavalul ras si mazarea si mai dam la cuptor timp de cca 15 minute, pana cascavalul se topeste si se face ca un sos.

Se serveste simplu sau impreuna cu o salata de cruditati.

Pofta buna!