Autentificare

Înregistrare

Batoane din cereale

Batoane de cereale miere seminte de dovleac stafide

Cum se fac batoane din cereale

In tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt se va imprastia uniform cerealele de ovaz la prajit in cuptorul preincalzit la 125 grade pentru cca 12 minute.

Separat, intr-o craticioara mica se va pune la incalzit: mierea de albine, uleiul de cocos, scortisoara, esenta de vanilie si praful de sare, cca 2-3 minute ( cat se va infierbanta ).

Intr-un castron adanc se vor pune semintele de dovleac prajite, stafidele, merisoarele, amestecandu-le uniform,  urmand mierea de albine incalzita si fulgii de ovaz prajiti la cuptor, amestecandu-se totul cu o spatula pana la obtinerea unei compozitii omogene.

Intr-o tava patrata de 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, se va transfera amestecul omogen de cereale obtinut,presandu-se bine suprafata si la colturi cu dosul unei spatule.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 175 grade, pentru cca 15 minute.

Compozitia pentru batoanele de cereale se va lasa la o racire completa in frigider, cca 1-2 ore in tava, apoi scoasa compozitia pe un blat de lucru si portionate in batonele  de cca 2-3 cm ( avand grija a fi taiate cu un cutit bine ascutit, pentru a nu le sfarama ).

POFTA BUNA !!