Autentificare

Înregistrare

Bezele, savurate alaturi de cafea

Bezele cu cafea

Cum preparam bezelele

Dam drumul la cuptor  la foc mijlociu, cu 30 de minute inainte de a se baga bezelele in el.

Pe foc puneti un vas cu apa, astfel incat sa puteti pune deasupra (cand apa clocoteste)  vasul  in care sunt batute albusurile, cu zaharul si zeama de lamaie. Intr-un alt vas bateti albusurile spuma, adaugati apoi zaharul tos, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se bat bine astfel incat spuma sa se intareasca si sa se amestece bine cu zaharul.  Cand s-a format  o spuma tare, lighenasul  se pune peste vasul cu apa care a inceput sa clocoteasca si se amesteca bine cu un tel in forma de para, cu miscari repezi, insistand pe fundul lighenasului. Atentie! Vasul cu spuma trebuie sa se potriveasca pe vasul cu apa, ca un capac pentru a retine vaporii. Cand spuma a devenit calda si s-a intarit astfel incat sa nu mai cada dupa tel, lighenasul se ia dupa aburi. Se mai bate inca un minut si se lasa la o parte.

Se pregatesc 2 tavi  unse cu putin unt si tapetate cu hartie de copt. Punem compozitia de bezele intr-un cornet cu sprit crestat la varf. Facem cu spritul rozete de  marimea unei nuci, cu distanta de 2 cm intre ele. Daca avem forme de diferite forme, putem sa ne folosim de ele, pentru a pune cu spritul crema de bezea in ele, pentru a avea bezele de diverse forme.

Se coc la cuptor, la foc mijlociu 30-40 minute, cu usa cuptorului perfect deschisa. Dupa 15-20 minute de la introducerea in cuptor, se intoarce tava si se lasa bezelele sa se coaca in continuare, pana cand se intareste bine albusul la suprafata, chiar daca la mijloc el nu este bine uscat.

Tipsuri si ponturi

In lumea intreaga bezelele sunt folosite in diverse combinatii si sunt considerate un desert fin. Asa ca daca doriti sa le savurati, le puteti servi alaturi de o cafea, sau puteti sa faceti din ele fursecuri daca aplicati fiecare bezea in parte pe un biscuite uns cu crema de ciocolata sipe care adaugati alune sau fulgi de cocos.

Savurati!