Autentificare

Înregistrare

Bile de floricele cu nuci şi miere

Copiii mei sunt inebuniti după popcorn. Bănuiesc ca și ai voștri. Asta îmi este uneori de folos. Pentru că dacă vor ceva bun atunci pot profita de preferinţă lor pentru a le da ceva dulce, dar în acelaşi timp sănătos.

Floricelele sunt sănătoase, dacă sunt făcute simplu, din porumb, fără alte adaosuri. Nucile sunt fără nicio îndoială sănătoase. Mierea este indicată, dar la peste 2 ani de zile.

Ingrediente pentru bile de floricele cu nuci şi miere

9 căni de floricele
O cană de nuci tăiate mărunt
O jumătate de cană de miere
O jumătate de cană de unt de arahide
Un pic de sare, extract de vanilie şi scorţişoară

Cum se prepară floricelele cu nuci şi miere

Se fac floricelele. Mai bine nu luaţi gata făcute, că gustul lor mult prea pronunţat să vă strice gustarea. Se fac simplu. Alegeţi o oală cu pereţii înalţi. Puneţi un pic de ulei şi unt. Aşteptaţi să se încingă. Puneţi boabele de porumb şi un capac. Lăsaţi să se facă la foc mic, până când nu mai auziţi cum sar.

Se taie nucile mărunt şi apoi se amestecă cu floricelele.

Într-un vas se pune mierea pe foc mediu. Când începe să fiarbă se adăugă untul de arahide. Se lasă un minut şi se stinge focul.

Se adăugă sare, vanilie şi scorţişoară.

Se toarnă amestecul de miere încă fierbinte peste amestecul de floricele.

Încercaţi să omogenizaţi compoziţia şi, cât este încă caldă, o modelati sub formă de bile. Se așează pe o tavă să se racească. În scurt timp se pot lua și nu mai sunt lipicioase.

Truc!

Ca să nu vi se lipească de mână când o modelaţi daţi palmele cu un pic de ulei înainte.

Deşi pare o reţetă cu multe calorii, de fapt nu are aşa de multe, întrucât cea mai mare parte a compoziţiei o reprezintă floricelele.

Video

Un video cu o altă compoziţie, tradiţională în America