Biscuiti crocanti fara ou

Este o reteta simpla de un desert la care am incercat sa nu folosim ou, deoarece sunt multe persoane care au intoleranta la acestea,  noi venind in ajutorul lor cautand si prezentand astfel de retete.

Ingediente biscuiti crocanti fara ou

250 g unt sau margarina Unirea ( dar de preferat ar fi untul, deoarece biscuitii vor avea o savoare deosebita )

100 g zahar tos pudra

150 g nuci prajite

300 g faina ( poate varia cantitatea )

2-3 plicuri zahar vanilat

1 plic praf de copt

200 g zahar pudra + 2 plicuri zahar vanilat( pentru tavalit biscuiti )

Cum se fac biscuitii crocanti fara ou

Intr-un castron, punem untul la temperatura camerei, il mixam pana devine ca o spuma, apoi adaugam treptat zaharul tos pudra impreuna cu zharul vanilat, mixand pana se va topi bine.

Nucile prajite, le maruntim si adauga in unt, faina amestecata cu praful de copt, framantand cu mana pana obtinem un aluat ca de cornulete.

Pentru a se lucra mai bine, aluatul se pune intr-o punga de plastic, se da la rece in frigider pentru 30 minute, apoi se scoate pe un blat de lucru, se formeaza cu mana bastonase de 5 cm sau bilute potrivite( aplatizate cu mana), ca la reteta noastra, puse in tava de la aragaz ( 40/35 cm) tapetata cu unt, in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute ( cat devin la copt cu o culoare alb-galbui, nu maronii ).

Biscuitii crocanti fara ou, scosi din cuptor fierbinti, se vor tavali prin zaharul pudra aromat cu zahar vanilat.

Se vor aseza pe un gratar la racit, sau pe un platou ( dar nu se vor aseza suprapusi, pana cand acestia nu se vor raci bine ).

Acesti biscuiti merg foarte bine la un mic dejun alaturi de un pahar cu lapte, sau in dupa amiezile de sarbatoare la un ceai pe o terasa, cu prieteni.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto