Autentificare

Înregistrare

Biscuiti cu fulgi de porumb si ciocolata

Cand avem chef de ceva dulce, nu ne ramane decat sa dam o privire prin camara sa vedem ce ingrediente avem la indemana.

Uneori ideea de a gasi un desert potrivit si fara a necesita timp mult de pregatire, ne-o dau chiar copii nostri care consuma corn-flakes la mic dejun.

Pentru a nu risipi nimic din ceea ce deja avem in casa, vom face niste biscuiti la care folosim corn-flakes glazurati cu ciocolata pentru a fi mai apetisanti si doriti de cei mici.

Ingrediente biscuiti cu fulgi de porumb si ciocolata

150 g unt 85% grasime ( nu contine atat de multa apa )

60 g zahar brun ( 3 linguri )

1 ou

125 g faina alba ( 5 linguri )

1 lingura cacao neagra

30 g nuca cocos (~ 1-2 linguri )

50 g fulgi porumb ( sau corn-flakes )

100 g ciocolata neagra + 1 lingura ulei ( pentru topit ciocolata )

1 esenta rom

1 lingurita coaja rasa de portocala ( face combinate buna cu ciocolata )

Cum se fac biscuitii cu fulgi de porumb si ciocolata

Untul topit la temperatura camerei se va freca cu ajutorul unui mixer impreuna cu zaharul brun intr-un bol de plastic, pana devine o spuma.

Se adauga oul batut, amestecand cu mixerul pana se va incorpora in unt, apoi punem restul de ingrediente: esenta de rom, nuca de cocos, cacao, corn-flakes  ( faramitat ) si faina cernuta in ploaie, amestecand totul cu o spatula de jos in sus, pana se va forma un aluat omogen.

Pentru aceasta cantitate de aluat vom pregati 2 tavi de  aragaz tapetate cu hartie copt si unse cu ulei ( pentru a se desprinde mai usor biscuiti de pe hartie ).

Cu o lingurita se ia din compozitie si se pune intruna din tavi pregatite ( lasand spatiu de 4-5 cm intre biscuiti ).

Tava se va pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.

Intre timp, topim ciocolata neagra intr-un bol la bain -marie cu cateva picaturi de ulei.

Cand biscuitii s-au facut si am scos tava din cuptor, punem imediat cate o lingurita de ciocolata topita peste ei ( glazurandu-i ), lasandu-i sa se raceasca in tava.

Repetam  acelasi procedeu de coacere a biscuitilor folosind cea de-a doua tava.

Se pot servi cu ceai, lapte batut si ca un pachetel la scoala pentru cei mici.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments