Biscuiti vanilati cu glazura

Biscuiti pentru copii

Sunt biscuiti deliciosi, o reteta cu ingrediente naturale, atragatori atat prin gust cat si ca aspect pentru cei mici si nu numai.

Se pot pastra mult timp (cel putin o saptamana), fiind astfel oferiti oaspetilor la un ceai sau la o cafea.

Ingrediente biscuiti vanilati

125 g faina alba ( sau integrala, …cantitatea se poate modifica)

125 g unt

2 oua

4 plicuri zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1/2 pahar de nuca maruntita

60 g zahar pudra

1 praf de copt

un praf de sare

Cum se fac biscuitii vanilati

Intr-un bol adanc se vor pune ouale impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea, mixandu-se cu un mixer la o treapta mai joasa.

Untul  ( la temperatura camerei) se va adauga peste oua impreuna cu nuca maruntita, coaja de lamaie si faina impreuna cu praful de copt.

Se va framanta aluatul cu mana, apoi se va strange sub forma unei mingi.

Aluatul se va pune intr-o punga de plastic si este dat la rece in frigider pentru cca 30 minute.

Pe un blat de lucru presarat cu faina, se va intinde o foaie de grosime 5 mm, apoi cu diverite forme (atragatoare) se vor face biscuiti.

In tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, se vor pune formele de biscuiti.

Pentru a fi mai atragatori, acestia se vor unge cu ou batut impreuna cu 1 lingurita zahar (ptr luciu).

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 175 grade (foc potrivit) pentru cca 20-25 minute (pana devin aurii).

Dupa coacere biscuitii vanilati se pot pudra cu zahar pudra sau puteti sa le puneti peste ei o glazura de ciocolata alba (o ciocolata alba cu 100 gr de unt care se pune la foc mic pana se topeste) colorata cu sirop de capsuni, visine, zmeura, menta, afine, morcov, mure sau coaja de lime.

POFTA BUNA !!!!