Autentificare

Înregistrare

Blat de pizza din conopida

Pizza este foarte buna la gust, nu este de mirare ca ne place atat de mult. In plus, este o mancare nepretentioasa si versatila. Pacat insa ca nu o putem manca dupa pofta inimii. Prea multe calorii, trebuie sa ne multumim cu o feliuta si atat.

Dar daca am schimba ceva la reteta ca sa o facem mai sanatoasa, insa la fel de buna si crocanta? Asa ca va dati seama cat de tare m-am bucurat cand am descoperit ca se poate face blat de pizza din conopida. In acest fel impuscam doi iepuri dintr-o data: sa mananc mai multa conopida si sa mananc pizza!

Ingrediente pentru blat de pizza din conopida

o jumatate de conopida mai mare
1 ou
2 linguri de branza, preferabil parmezan
sare, piper

Cum se face blat de pizza din conopida

Incepe prin a da conopida pe razatoare. Trebuie sa obtii cam 2 cani de conopida maruntita. Se pune in cuptorul cu microunde pentru 7 minute, ca sa devina mai moale. Si apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru a tine impreuna bucatile de conopida foloseste ou si branza ca liant. Alege o branza tare, preferabil parmezan, pe care sa o dai pe razatoate. Amesteca oul cu branza si apoi cu conopida. Adauga sare si piper, dupa gust. Nu prea mult, intrucat deja ai parmezanul.

Pune o foaie de copt pe tava pentru pizza. Si unge cu un pic de ulei. Intinde deasupra ‘aluatul’ din conopida, astfel incat sa fie subtire. Se lasa in cuptorul incins intre 10 si 15 minute, pana cand devine aurie.

Intre timp, pregatesti ingredientele pentru pizza: sosul de rosii, pieptul de pui prefiert, mozzarella, dupa gustul tau. Ornezi si mai dai la cuptor inca 10 minute.

Video

Probabil ca nu crezi ca se poate pana cand nu vezi. Asa ca am ales sa public si acest video, cel care m-a convins. Si afli in plus si ca nu iti trebuie neaparat microunde. Poti pune conopida data pe razatoare intr-o tigaie, la foc mediu, fara nimic altceva.

Sursa foto

Facebook Comments