Autentificare

Înregistrare

Bomboane cu nuca si ciocolata

Crezi ca este greu sa faci bomboane? De fapt este foarte usor. Pentru ca aici, spre deosebire de prajituri, te bazezi mult pe ingrediente cumparate. Asa ca ati putea face aceste bomboane impreuna cu copiii sau chiar daca nu ati mai gatit niciodata.

Ingrediente bomboane cu nuca si ciocolata

250 g ciocolata tocata marunt,
130 g unt,
3 linguri lapte,
250 g biscuiti(petite beurre),
250 g miez de nuca,
2 linguri miere,
60 g nuca de cocos rasa,

Cum se fac bomboanele cu nuca si ciocolata

Intr-o craticioara se pun la topit: untul, bucatelele de ciocolata, mierea si laptele, la foc domol sau la bain-marie. Se amesteca continuu, pana se topeste totul si se omogenizeaza. Nu trebuie sa fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga biscuitii dati pe razatoare, nuca maruntita si nuca de cocos. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza.

Se lasa la racit in frigider pana cand se intareste bine. Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza in palme bile de marimea unei nuci. Se pot trece apoi prin nuca rasa, alune rase sau nuca de cocos.

Sursa foto

Facebook Comments