Autentificare

Înregistrare

Bomboane Rafaello

Cine n- ar manca aceste delicioase bomboane… Rafaello !!!!

Sunt perfecte pentru orice petrecere, evenimente speciale, iar cei mici le adora in totalitate.

Se fac foarte repede, se folosesc ingrediente usor de procurat din diverse supermarkete.

Sunt foarte multe retete si diverse pentru bomboane Rafaello, dar toate sunt la fel de delicioase.

Se pot cumpara din cofetarii sau magazine speciale pentru dulciuri, dar niciodata nimic nu se va compara cu ce este facut in casa.

Vom face o reteta de bomboane Rafaello foarte simpla, tinand cont de timpul scurt pe care fiecare dintre noi il avem.

Ingrediente bomboane Rafaello

1 cutie lapte condensat NESTLE (397 g) ( se va folosi crema lapte condensat si sa fie indulcit, nu lapte condensat care se foloseste ptr cafea )

250 g nuca de cocos ( ptr compozitie )

150 g nuca cocos ( ptr tavalit bomboanele Rafaello )

150 g migdale prajite ( alune de padure, nuci, fistic etc..  pentru interior bomboane )

1 foaie napolitana ( pe care o vom faramita foarte fin cu mana, taia cu un cutit sau cu un sucitor, pentru tavalit bomboanele )

Cum vom face bomboane Rafaello

Intr-un bol cu peretii largi vom pune laptele condensat si nuca de cocos, amestecand totul cu o spatula pentru a se incorpora bine si obtine o compozitie destul de tare pentru a se putea modela cu mana.

Apoi o vom lasa la rece cca 15 minute in frigider.

Dupa ce scoatem castronul din frigider si compozitia este inca moale, atunci mai putem adauga putina nuca de cocos.

In alt bol vom pune bucatile fine de napolitana pentru a fi tavalite bomboanele Rafaello.

Luam cu mana din compozitie si  modelam  bilute nici prea mici nici prea mari ( ci suficient ca marime cat sa poata fi consumate odata ).

In mijloc punem o migdala si o acoperim cu compozitia, modeland biluta din nou.

Apoi o vom trece prin bolul cu praful de napolitana si la urma prin nuca de cocos.

Se vor da bomboanele Rafaello obtinute  iarasi la rece  pentru 30 de minute inainte de a fi consumate pentru a se intari mai bine crema.

Le asezam pe un platou sub forma de piramida ( sau dupa cum avem imaginatie ) si servi la petrecere sau ca desert dupa o masa importanta in familie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto